27 Haziran 2018 Çarşamba

Excel Çalışma Kitabını Paylaştırma

Merhaba,
Bu yazımda yazılım dışında bir konuya değineceğim. İşim gereği sistem, network, donanım, yazılım hepsiyle ilgileniyorum. Nerede sorun çıkacağı belli olmuyor. 

Şirket içerisinde ağdaki dosyalarımızdan aynı anda kullanmamız gereken dosyalar olabilir. Bu olay excel 2010, 2013 kullanan kullanıcılar da biraz daha kolay. 
Bunun için menü kısmından Gözden Geçir sekmesinden Çalışma Kitabını Paylaş diyoruz. Karşımıza gelen pencereden "Aynı andan birden fazla kullanıcının değişiklik yapmasına izin ver...." kutucuğu işaretliyoruz. Daha sonrasında dosyamızı kaydettikten sonra birden fazla kullanıcı kullanabilir. 

Office 2010 ve 2013de bu şekilde yaparken 2016 ve 365 sürümünde ise bu özellik pasif olarak gelmektedir. Peki bunu nasıl düzeltebiliriz. Bu butonları iki farklı şekilde gösterebiliriz excelimizde. İsteyen hızlı erişim çubuğunda isteyen ise normal menü bölümünde gösterebilir. Ben şimdi Menü bölümüne eklemeyi anlatacağım. İlk olarak Dosya>Seçenekler>Şeridi Özelleştir bölümüne geliyoruz. Komutlardan seçim yapın bölümünden Tüm Komutlar diyoruz. Sağdaki listemizden ise Gözden Geçir sekmesini seçiyoruz ve Yeni Grup diyerek bir grup oluşturuyoruz. Ben Paylaştırma dedim grubumun adına, siz istediğiniz ismi verebilirsiniz. Bu yeni grubumuzu mouse ile seçiyoruz ve soldaki tüm komutları listelediğimiz listeden;

- Çalışma Kitabını Paylaş (Eski)
- Değişiklikleri izle (Eski)
- Paylaşımı Koru (Eski)
- Çalışma Kitaplarını Karşılaştır ve Birleştir

komutlarını tek tek seçip ekle diyoruz. Bu seçtiğimiz komutların sağdaki listede yeni açtığımız grubun altında görünüyor olması lazım. Resimde görebilirsiniz.




Tamam deyip kapatıyoruz pencereyi. Şimdi menü kısmında Gözden Geçir sekmesine geldiğimizde yeni grubumuzu ve yeni eklemiş olduğumuz komutları göreceğiz. Buradan Çalışma Kitabını Paylaş (Eski) butonuna tıklıyoruz. Karşımıza çıkan pencereden "Yeni birlikte yazma deneyimi yerine eski paylaşılan çalışma kitaplarını özelliğini kullan" kutucuğunu işaretliyoruz. Artık office 2016 ve 365 sürümlerinde de çalışma kitabını paylaşabiliririz.

Herkese İyi Çalışmalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SQL Server - Satırları Birleştirme

Merhaba,  Bu yazımda sql server'da birden çok satırı birleştirip tek satır yapmayı anlatacağım. Senaryomuz şu şekilde olsun mesela; bir...